Urządzenia i Akcesoria
Duo z buraka
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji
Składniki
Pieczony burak
-
2 ½ czerwonych buraków średnich, obranych, umytych i osuszonych papierowymi ręcznikami
-
1 łyżka oleju rzepakowego
-
1 łyżeczka czosnku, granulowanego
-
¼ łyżeczki ziół prowansalskich, suszonych
Hummus z burakiem<br>
-
350 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej, zalewę zachować
-
20 g pasty tahini
-
50 - 70 g wody z ciecierzycy, z puszki (aquafaby)
-
5 - 10 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego5 - 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
10 g oliwy z oliwek10 g oleju sezamowego
-
1 ząbek czosnku mały
-
1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
½ - ¾ łyżeczki soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
184.5 mg
Białko
6.2 g
Kalorie
596.7 kJ /
142.5 kcal
Tłuszcz
6.7 g
Błonnik
5.7 g
Tłuszcz nasycony
0.8 g
Węglowodany
13.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
GOTUJ JAK SZEF KUCHNI II
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wegańska „ryba” z selera po grecku
1 godz. 15 min
Pasztet sojowy z pistacjami
15 godz.
Hummus z zielonego groszku
40 min
Biff à la Lindström
25 min
Pomarańczowa kasza bulgur z pieczonymi warzywami (TM5)
1 godz.
Sałatka z ciecierzycy z karmelizowaną cebulą; Jogurt z musem z mango (z osłoną noża miksującego)
13 godz. 10 min
Tartaletki warzywne na spodzie z ciecierzycy z sałatką
1 godz. 5 min
Dorsz (sous-vide, z osłoną noża miksującego), risotto z burakiem i trawą cytrynową
2 godz. 10 min
Kwaśne curry rybne (Fish ambul thiyal)
1 godz.
Carpaccio z kalarepy i jabłka z pesto pietruszkowym
25 min
Gruszki w czerwonym winie
3 godz. 10 min
Topinambur po prowansalsku
50 min